Els exconsellers del PDeCAT en presó preventiva (Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn), a més de Lluís Puig, exiliat a Bèlgica, han fet una crida als militants del seu partit a "implicar-se" en la Crida Nacional per la República com a fundadors d'aquest nou moviment i a participar en la convenció fundacional convocada per a aquest dissabte a Manresa. Així ho plantegen en una carta signada pels quatre i dirigida a la militància del PDeCAT, en ple debat intern pels recels de bona part del partit contra el naixement de la Crida, la nova organització independentista impulsada per Jordi Sànchez, Carles Puigdemont i Quim Torra.

"Us animem a implicar-vos i participar des del seu inici en la Crida. Nosaltres estem, amb el mateix compromís amb el qual som associats del PDeCAT. Una cosa ens porta a l'altra", subratllen en la missiva, avançada pel diari Ara i a la qual ha tingut accés Efe. Recorden que a l'assemblea del PDeCAT celebrada el juliol passat se'ls va encarregar a ells quatre integrar una "comissió delegada" per preparar la "implicació" dels associats del partit en la Crida.

En els últims mesos, assenyalen, han "parlat molt" amb les persones que "més directament" estan impulsant la Crida i han compartit les seves gestions amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, i la vicepresidenta, Míriam Nogueras, a més d'altres quadres demòcrates. Després de remarcar el seu "orgull per pertànyer" al PDeCAT, els exconsellers expliquen que les seves aportacions s'han centrat a procurar que fos "perfectament compatible, des de tots els punts de vista, ser associat del PDeCAT i membre de la Crida" i que, "en aquest moment tan transcendent", els diferents espais sobiranistes fossin "capaços de sumar forces".

Es tracta, diu la carta, que la Crida "respongui i s'emmarqui en la necessitat de disposar d'un gran instrument d'expressió majoritària, d'un moviment polític absolutament transversal que reculli l'esperit d'unitat i de país" que va fer possible l'1-O. "L'espai polític que sempre hem representat estarà ben present, de la mateixa manera que n'hi haurà d'altres molt diferenciats però que, en la síntesi de tots, possibilitarà que gent tan diferent ideològicament treballem junts en aquest moviment polític per a assolir l'objectiu comú" de la república catalana, afegeixen.

L'acte que es farà dissabte a Manresa començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Nou Congost i comptarà amb les intervencions dels tres promotors del projecte: el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez; el president de la Generalitat, Quim Torra; i el president a l´exili, Carles Puigdemont.