El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, es va preguntar ahir com és possible que cap ministre de l'Interior hagi investigat la «màfia», segons les seves paraules, constituïda pel comissari José Manuel Villarejo durant els seus anys de servei. D'aquesta manera ha respost, als passadissos de la Cambra Baixa, en ser preguntat pels nous àudios que s'han conegut sobre una reunió secreta que Villarejo va mantenir amb qui va ser secretària general del PP María Dolores de Cospedal.

«Per què els ministres de l'Interior han deixat que Villarejo acumulés informació durant tants anys?», es va preguntar Campuzano, per afegir que «segurament no hi ha ni cas Cospedal ni cas Delgado sinó cas Villarejo».

També va ser preguntat per aquesta mateixa qüestió al portaveu d'ERC a la Cambra Baixa, Joan Tardà, si bé no ha volgut opinar sobre el que ha anomenat «femer».

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha tirat aquest dimarts del refranyer quan se li va demanar l'opinió sobre la reunió de Cospedal i l'excomissari Villarejo. «Qui a ferro mata, a ferro mor», va dir Calvo.

La número dos del Govern es referia així, als passadissos del Congrés, al fet que, des del seu punt de vista, al PP se li ha tornat en contra seva estratègia perquè els enregistraments de Villarejo, ara a la presó per corrupció, marquessin «el rumb de la política espanyola».

I és que, segons les citades informacions, Cospedal va rebre Villarejo al seu despatx de carrer Génova de Madrid, per mediació del seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, en plena instrucció del cas Gürtel.

Calvo considera que «és clar» que l'objectiu d'aquesta trobada era «entrar a entorpir l'acció de la Justícia» i que el PP «ha d'afrontar» la situació en què queda després de conèixer-se aquesta reunió, atès que ells fa setmanes que demanen la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per la seva relació amb Villarejo.