Una vegada presentats els escrits de qualificacions provisionals de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, la causa oberta en el Tribunal Suprem contra els líders del procés sobiranista català encarrila la recta final amb vista al judici oral.

Aquest és el previsible calendari judicial de la causa, tot i que, com recorden fonts consultades per Efe, estarà condicionat als escrits i peticions de les defenses, que buscaran dilatar tot el possible aquest procediment.

- 2 de novembre: la Fiscalia i l'Advocacia han lliurat els seus escrits de conclusions provisionals davant la sala que enjudiciarà els fets al Suprem: inclouen les qualificacions dels delictes, les peticions de pena i les peticions de prova per al judici.

- 5 de novembre: Vox, que exerceix l'acusació popular, farà lliurament del seu escrit d'acusació en el tribunal.

- Mitjans de novembre: abans de presentar els seus escrits de qualificacions, les defenses plantejaran els denominats articles de previ pronunciament (equivalents a les qüestions prèvies) en els que previsiblement tornaran a proposar que sigui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'encarregat d'enjudiciar els fets i no el Suprem.

- Mitjans de desembre: vista per debatre els articles de previ pronunciament. Un dia després el Suprem dictarà acte resolent sobre les qüestions propostes l'endemà a la celebració de la vista.

- Mitjans de gener: inici del judici oral, que es prolongarà entre dos i tres mesos depenent de com s'organitzin les sessions que està previst que siguin de dilluns a dijous, matí i tarda.

- Finals de març: lectura i presentació de les conclusions finals a la vista oral. Torn d'última paraula dels acusats. Fi del judici.

- Juny: sentència. El tribunal no vol que les seves decisions puguin interferir en les eleccions autonòmiques i municipals de maig, de manera que la sentència es faria pública després de la celebració dels comicis, previsiblement en el mes de juny.

- Una vegada coneguda la sentència del Suprem, l'Audiència Nacional procedirà a celebrar el judici contra la cúpula policial del "procés" si bé es desconeix si serà abans o després de l'estiu, doncs en no ser causa amb pres no revesteix d'urgència.