La Fiscalia ha inclòs cinc guàrdies civils de l'1-O al Bages en la llista d'agents que vol citar com a testimonis en el judici al Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Entre ells, hi ha l'agent que va caure a terra en rebre l'impacte d'una cadira a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, llançada per un veí del poble que posteriorment va ser detingut acusat d'atemptat a l'autoritat.

També haurà de declarar com a testimoni el cap de l'operatiu d'aquell dia al Quercus. Precisament, és el mateix comandament que haurà de comparèixer com a imputat al Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa, per ordre recent de l'Audiència Provincial de Barcelona, per respondre de la violència policial d'aquell dia al Quercus. En total són quatre guàrdies civils per les càrregues policials de l'1-O al Bages, en dues resolucions judicials que ja va avançar Regió7.

Els agents que han estat imputats i que per tant hauran de declarar als jutjats de Manresa són tres guàrdies civils que a Fonollosa que van emmanillar un veí del poble sense motiu aparent, i que ja estan identificats amb el seu número de placa. El cap de l'operatiu a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada haurà de declarar al jutja de Manresa perquè l'Audiència de Barcelona considera que hi va haver un «excés de força policial». Per això, en el cas del Quercus, el tribunal insta el jutjat manresà a identificar sis guàrdies civils més que apareixen a les imatges agredint els ciutadans, per facilitar també la seva possible imputació.

Un altre guàrdia civil que haurà de declarar com a testimoni al Tribunal Suprem és el tinent que va dirigir els operatius de Castellgalí i Fonollosa. Els dos agents restants són dos guàrdies civils que van assegurar que havien resultat contusionats a Callús i a Fonollosa. Cap dels dos, però, no va fer vcap reclamació per les seves lesions ni estan personats a les causes com a perjudicats.