L'objecte sospitós detectat aquest matí a l'escàner de l'AVE de l'estació de Sants no representa cap perill. En concret es tractava d'un cinturó que té una sivella amb forma de granada.

La Policia Nacional ha informat que després de fer les comprovacions necessàries a l'estació d'Atocha s'ha confirmat que l'alerta d'un objecte sospitós provinent de l'estació de Sants era una falsa alarma. La situació ha quedat totalment normalitzada.

El cos havia desallotjat anteriorment l'estació d'Atocha de Madrid després que no poguessin localitzar a la persona sospitosa de portar un possible artefacte explosiu aquest matí a l'estació de Sants de Barcelona.

La circulació de trens a les vies de l'AVE de l'estació de Sants ha quedat aturada aquest dimecres al matí a petició de la policia catalana per la possible presència d'un artefacte explosiu, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Els Mossos han rebut l'avís a les 8.00h del matí. Seguretat d'ADIF ha vist per escànner un objecte amb possible forma d'artefacte explosiu a l'interior d'una maleta. Aquesta persona hauria sortit en direcció a Madrid abans de que la policia la localitzes.

Per aquest motiu s'han activat els TEDAX, que han fet comprovacions a les vies de l'AVE de l'estació de Sants de Barcelona seguint protocols de seguretat, i de forma preventiva s'han desallotjat dos trens de les vies 3 i 4. La circulació de l'AVE a l'estació de Sants ha quedat restablerta després que els TEDAX hagin fet les comprovacions oportunes a les vies i no hagin trobat cap explosiu.

Els Mossos d'Esquadra han estat alertats cap a les 8 del matí perquè els vigilants de seguretat d'ADIF han detectat un objecte que tenia forma de possible artefacte explosiu a l'interior d'una maleta d'un passatger que ha passat per l'escàner. No s'ha localitzat ni la maleta ni la persona que la portava. La policia ha demanat que s'interrompés totalment la circulació a les 8.21 hores. A les 9.10 hores s'ha restablert parcialment i ara totes les vies estan ja obertes. Ara hi ha retards de més de 90 minuts.