El jutge va acordar ahir enviar a la presó sense fiança cinc detinguts acusats de l'agressió sexual a una jove i d'intentar matar, tres d'ells, la seva parella amb una arma blanca en una baralla dissabte passat a una estació del metro a Santa Coloma de Gramenet.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el titular del jutjat d'instrucció 6 de Santa Coloma de Gramenet va ordenar, després de la compareixença dels cinc detinguts, el seu ingrés a la presó per un delicte d'agressió sexual sense accés carnal i, en el cas de tres dels arrestats, també per un delicte de temptativa d'homicidi.

D'altra banda, els veïns de Santa Coloma es van manifestar a la plaça de la Vila com a mostra de rebuig a aquesta agressió. En la concentració hi va haver moments de tensió per la presència de membres de Plataforma per Catalunya. En concret, uns minuts abans que comencés la concentració un grup de persones convocades per Plataforma per Catalunya van aparèixer-hi i van llançar missatges xenòfobs contra els presumptes autors de l'agressió, d'origen magribí. Els veïns van contestar a la seva presència cridant «fora feixistes dels nostres barris» i els Mossos d'Esquadra van separar els dos grups.