La vaga de jutges i fiscals convocada ahir per exigir més mitjans va obligar a suspendre 550 actuacions judicials a Catalunya, entre elles un centenar de judicis penals i 170 assenyalaments de la jurisdicció civil. Segons el balanç final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en total van secundar la vaga a Catalunya més de 300 jutges, fet que suposa el 37% de les places judicials. Sobre el total de convocats a la mobilització, que eren prop de 700 -descomptant les vacants i els permisos-, els jutges que es van adherir a la vaga són el 43%, índex que segueix lluny del 62% que va secundar la vaga que les associacions judicials van convocar el mes de maig passat. Per províncies, a Barcelona van seguir la vaga 208 jutges i magistrats, 45 ho van fer a Tarragona, 35 a Girona i 19 a la demarcació de Lleida.

Com a conseqüència de l'aturada, es van haver de suspendre 550 actes judicials, entre els quals un centenar de judicis penals i 150 diligències d'instrucció, encara que els serveis mínims van evitar que s'haguessin d'ajornar els tràmits urgents. En la jurisdicció civil es van suspendre 170 assenyalaments -vistes i judicis-, en la social es van cancel·lar 66 judicis, i en els registres civils no es van poder portar a terme 65 diligències.

Desenes de magistrats i fiscals, la majoria vestits amb les togues, es van concentrar ahir les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per escenificar el seu suport a la vaga, encapçalats per la jutgess degana dels jutjats de la capital catalana, Mercè Caso.