El balanç de víctimes mortals de l'atemptat perpetrat ahir durant un acte religiós a la capital de l'Afganistan, Kabul, era de 50 morts, segons va confirmar el portaveu del ministeri de Sanitat.

El portaveu, Wahid Majró, va afirmar a més que 72 persones més van ser ingressades en hospitals de la ciutat després de ser evacuades del lloc de l'atac, tal com ha recollit l'agència afganesa de notícies Pajhwok.

L'explosió va tenir lloc durant un acte de commemoració del naixement del profeta Mahoma al qual assistien nombrosos ulemes al saló de noces Urà, situat en una carretera que porta a l'aeroport de Kabul.

El portaveu del ministeri d'Interior, Nayib Danish, va indicar que l'atemptat va ser obra d'un suïcida que es va immolar a l'interior del saló de noces en el qual estaven reunits els ulemes.

De moment, cap grup ha reivindicat l'autoria de l'atac. Kabul ha estat escenari d'atemptats tant obra dels talibans com del grup terrorista Estat Islàmic.

Per la seva banda, els talibans van condemnar l'atac, aparentment desvinculant-se de qualsevol responsabilitat, segons va informar la cadena de televisió local 1TV. L'ONG italiana Emergency va indicar que havia rebut al seu hospital 40 ferits, set dels quals ja havien mort a la seva arribada al centre.

Un testimoni va explicar a la cadena de televisió Tolo TV que hi havia almenys mil persones a l'interior del saló de noces quan es va produir l'explosió.