El president de la Generalitat, Quim Torra, va anar ahir a la tarda a la presó de Lledoners, on estan tancats els exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, a més del diputat de JxCat Jordi Sànchez i el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart.

Torra va arribar al centre penitenciari a 1/4 de 5 de la tarda i va entrar a l'interior de les instal·lacions en un vehicle oficial amb els vidres tintats.

Fonts de la Generalitat van assenyalar als periodistes reunits a l'entrada del recinte que el president de la Generalitat no tenia previst fer declaracions ni a l'entrada ni a la sortida de la vista.

Els exconsellers i els líders independentistes que va visitar Torra estan en presó preventiva acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

No hi haurà reunió

D'altra banda, ahir es va saber que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, finalment no es reuniran el proper 21 de desembre, segons va informar TV3. Sánchez, que serà a Barcelona per presidir un Consell de Ministres, no es trobarà amb el seu homòleg català, perquè la Generalitat no vol només una fotografia i Madrid descarta una reunió bilateral dels dos Governs.