La primera ministra britànica, Theresa May, va apela·lar els britànics a tirar endavant l'acord marc assolit amb Brussel·les per regular el Brexit, en una dramàtica carta oberta a la nació. A la carta, May assegura que farà campanya «de tot cor» per aconseguir que l'acord sigui aprovat pel Parlament britànic. «Serà un acord en recerca del nostre interès nacional, un acord que funcioni per al país sencer i per a tota la seva gent, votés o no pel Brexit», argumenta May.

En l'escrit, la primera ministra birtànica va instar els ciutadans a donar inici a una nova era d'unitat política quan el país deixi el bloc europeu el proper 29 de març. «Vull que aquest sigui un moment de renovació i reconciliació per al nostre país. Ha de marcar el punt en el qual deixem enrere les etiquetes de a favor o en contra del Brexit per sempre i ens unim com a poble», va demanar.

Paral·lelament, el ministre d'Afers Estrangers britànic, Jeremy Hunt, va admetre que el projecte d'aprovació parlamentària del pla concebut pel seu Govern i les autoritats de Brussel·les per abandonar el bloc europeu s'enfronta a una «difícil aritmètica» a la cambra legislativa britànica. «Poden canviar moltes coses les properes dues setmanes, però ara mateix l'aritmètica és difícil», va reconèixer Hunt. «Crec, però, que tots els meus col·legues pensaran en l'interès nacional quan arribi el moment», va afegir el ministre.

Per part seva, la líder del Partit Democràtic Unionista d'Irlanda del Nord (DUP), Arlene Foster, va advertir que revisarà l'acord pel qual el partit ha manifestat el seu suport polític al Govern conservador britànic si el pla del Brexit de la primera ministra és aprovat pel Parlament del Regne Unit.

El líder de l'oposició laborista britànica, Jeremy Corbyn, va anunciar que no donarà suport davant el Parlament britànic a l'acord pel Brexit, així com va descriure la negociació com un «fracàs miserable i un mal acord per al país».