El seguiment de la vaga de metges als Centres d'Atenció Primària de l'Institut Català de Salut (ICS) fins a les 10.30 hores és del 44,76% pel que fa al personal mèdic, i del 4,15% en la resta de la plantilla, segons dades proporcionades pel Departament de Treball. En canvi, Metges de Catalunya xifra en un 77,3% el percentatge de facultatius que ha secundat la vaga. Pel que fa a la sanitat concertada, el Govern parla d'un 16,19% de vaguistes als CAP. Als hospitals concertats, el seguiment del col·lectiu mèdic ha estat d'un 14,66%, d'un 4,6 en salut mental i d'un 5,73 en sociosanitaris. El sindicat agrupa el seguiment de la concertada en un 73%.

Així, segons el Govern, les urgències de primària estan funcionant al 100% durant la convocatòria de vaga. A més, el telèfon 061 ha rebut un total de 2.532 trucades entre mitjanit i les 12 hores, un 18% més respecte a dilluns de la setmana passada.

Del seguiment total al matí del 44,76%, superen el seguiment del 50% les regions de Barcelona ciutat (56%), Metropolitana Nord (54%), Girona (50) i Catalunya Central (50%). Per sota hi ha la regió Metropolitana Sud, amb el 38%; Tarragona i Terres de l'Ebre, amb el 32%, i Lleida i Alt Pirineu i Aran, que han registrat el 28% cadascuna.

Per la seva part, Metges de Catalunya parla d'un 77,3% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l'atenció primària que han secundat la vaga a l'ICS. En l'àmbit concertat, el seguiment hauria estat, diuen, d'un 73,5%. El sindicat qualifica d'èxit absolut la mobilització i insta l'ICS i les patronals de la sanitat concertada a «escoltar el clam dels facultatius i atendre les reivindicacions legítimes i necessàries per millorar l'assistència als pacients i dignificar les condicions laborals dels professionals».

A més, avisen que «lluitaran fins al final» per dignificar el sistema sanitari públic. La d'aquest dilluns és la primera jornada de vaga d'un total de cinc previstes.

Per demarcacions, el sindicat assegura que a Barcelona el seguiment ha estat del 91% a l'ICS i del 80% a la sanitat concertada. A Girona quantifiquen la vaga en un 78% als centres de titularitat pública i en un 70 en els concertats. A Lleida els percentatges són del 74 i del 73%, respectivament, i a Tarragona del 66 i del 71%.