28 de novembre de 2018
28.11.2018

«Més que probable» desconvocar aviat la vaga a l'ICS i mantenir-la a la concertada

El seu president remarca que encara no s'ha arribat a un acord en els punts més importants però reconeix que la negociació «bastant avançada»

28.11.2018 | 15:41
Metges concentrats davant el Parlament

El president de Metges de Catalunya, Jordi Cruz, ha assegurat que és "molt probable" i fins i tot "més que probable" que es pugui desconvocar la vaga a l'atenció primària de l'ICS aviat i que es mantingui a la concertada. Malgrat que ha reconegut que la negociació a la primària de l'ICS està "bastant avançada", Cruz ha subratllat que encara no s'ha assolit cap acord en el punt que consideren més important, la limitació de visites diàries a pacients. Pel que fa a la negociació de la concertada, el president de Metges de Catalunya ha assegurat que estan "a les beceroles" i ha remarcat la necessitat de resoldre "tot alhora. "No pot ser que la concertada tingui condicions diferents", ha apuntat durant la concentració dels metges en vaga davant del Parlament.

Cruz ha explicat que l'ICS ja els ha entregat l'informe sobre la càrrega assistencial al qual s'havia compromès durant la reunió de mediació d'aquest dimarts i que l'estan "estudiant". A més, ha apuntat que estan pendents que se'ls citi a una nova reunió de mediació.

El president de Metges de Catalunya ha assegurat que la limitació de visites a pacients continua sent el principal obstacle per desconvocar la vaga. Cruz ha reconegut que l'ICS veu amb bons ulls el fet que siguin entre 25 i 28 les atencions diàries, però "amb matisos". Segons ha explicat, l'ICS no vol posar cap límit al nombre de visites, fet que faria que els metges haguessin d'atendre totes les persones que arribin.

Demana més inversió en sanitat


Cruz ha demanat al Govern i a tots els grups parlamentaris que el nou pressupost tingui la dotació més alta de la història en sanitat. En aquest sentit, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que l'"empatia" que els va expressar es tradueixi en "coses pràctiques". "Reclamem poder atendre dignament la ciutadania", ha dit. Després de la concentració davant del Parlament, representants del col·lectiu de metges s'han reunit amb representants de tots els grups parlamentaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit