El cadàver trobat aquest dilluns cap a les 12 del migdia a les rodalies de la localitat del Campillo (Huelva) és el de Laura Luelmo, la jove professora de 26 anys de Zamora que portava desapareguda des de dimecres passat. Així ho ha confirmat l'alcaldessa de Huelva, Susana Rivas.

La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies que envolten la desaparició de la professora Laura Luelmo. Fins a la zona on s'ha trobat el cos s'hi ha desplaçat un equip de la Policia Científica que ha arribat poc abans de les 17.30 h. "Estan recollint proves i simplement ens han dit que el cadàver és de la Laura i que la investigació està oberta", ha apuntat Susana Rivas, afegint que, de moment, no tenen informació sobre l'estat del cadàver.

El cos l'ha trobat una persona anònima que passejava. El delegat del Govern, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha explicat que "sobre les 12 h, una persona que estava passejant pel camp ha alertant de la localització d'un cos, troballa que la Guàrdia Civil ja ha confirmat".

Centrats en trobar el telèfon mòbil de Luelmo

La investigació se centra ara en que els experts de la Guàrdia Civil de Huelva i els de la Unitat Central Operativa (UCO), entre els quals es troben els qui van participar en el cas de Diana Quer, determinin si la mort de Luelmo va ser accidental o violenta. Per això es busca el telèfon mòbil de la professora i altres indicis que puguin ser trobats a la zona.

El delegat del Govern ha dit que s'ha traslladat "tot l'afecte i respecte" a la família de la Laura, així com a l'equip de la Guàrdia Civil, la resta d'efectius i veïns que han col·laborat en la recerca. "La investigació en aquests moments se centrarà en el cos localitzat", ha prosseguit Gómez de Celis, que ha incidit que cal confiar en la feina de la Guàrdia Civil i ha assenyalat que la zona on s'ha trobat el cos es trobava dins de l'ampli radi de cerca establert.

Segons ha detallat el delegat, l'objectiu és trobar el culpable "en el menor espai de temps", si és que existeix. I abans d'això, "veure què li ha pogut passar al cos que ha estat localitzat".