Un metge espanyol i tres persones més van perdre ahir la vida en estavellar-se un helicòpter d'emergències sanitàries en una zona muntanyosa a prop de la localitat de Porto, al nord de Portugal, segons van informar els serveis d'emergències del país lusità.

El metge mort ha estat identificat com a Luis Vega, ciutadà espanyol de 50 anys originari de la Corunya. Vega treballava per a l'Hospital de Santa Maria da Feira, situat al municipi d'Aveiro, al nord-oest del país, des de fa gairebé dues dècades i formava part de l'equip d'urgències de l'Inem.

El canal de televisió RTP va assenyalar que els quatre passatgers eren dos pilots i dos membres del servei sanitari. El primer ministre del país, António Costa, va lamentar els fets. «Vull expressar el meu més profund condol als familiars i amics de les víctimes i tenir unes paraules de solidaritat amb tots aquells que treballen per l'Institut Nacional d'Emergència Mèdica (Inem) i ofereixen un servei incalculable als portuguesos», va manifestar Costa.

L'Inem va posar en marxa una operació de rescat per trobar l'helicòpter, que es va accidentar dissabte a la tarda després de deixar en un hospital de Porto un pacient de 76 anys que tenia problemes cardíacs. L'helicòpter es dirigia de tornada a la seva base al districte de Bragança quan es va estavellar a causa de les males condicions meteorològiques.

L'agost de l'any passat, el pilot d'un helicòpter que participava en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Castro Daire -districte de Viseu- va morir quan la seva aeronau va caure i va explotar. Una investigació posterior va establir que, en la seva lluita contra les flames, el pilot s'havia despistat i havia xocat contra uns cables d'alta tensió, el que va provocar la caiguda.