27 de desembre de 2018
27.12.2018
Regió7

Luelmo va rebre un cop contra el terra i va morir el dia de la desaparició

La Guàrdia Civil no confirma si la professora va sortir en vida de casa del suposat assassí

26.12.2018 | 23:36
Luelmo va rebre un cop contra el terra i va morir el dia de la desaparició

Els investigadors de la Guàrdia Civil van assegurar que la jove Laura Luelmo va rebre un cop contra el terra a casa del seu presumpte assassí, Bernardo Montoya, el dia que va desaparèixer, el 12 de desembre. No obstant, no confirmen si va sortir amb vida del domicili, però sí que creuen que la jove va morir el dia de la seva desaparició i que no va passar la nit del 12 al 13 a la casa. Aquests detalls encara estan en espera de dades de l'autòpsia.

Així ho va afirmar la Guàrdia Civil en una roda de premsa en la qual va oferir detalls de la recerca. Segons va explicar el coronel Ezequiel Romero, cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Huelva, les comprovacions per part del cos policial indiquen que Luelmo va fer una compra en el supermercat a les 17.20 hores del dia que va desaparèixer i, en sortir, Bernardo Montoya la va fer entrar per la força al seu domicili.

Els investigadors van trobar una part de la compra a casa del presumpte homicida, on també es van trobar restes de sang de la víctima i del presumpte assassí en un pal de fregar que aquest hauria utilitzat per netejar-la.

«Montoya ens manifesta que quan introdueix Laura a casa seva li lliga les mans per darrere, li posa una cinta a la boca perquè no cridi i la tira a terra. En un moment, Montoya retirarà un objecte de l'entrada de casa i quan torna la Laura s'aixeca i li dona una puntada al costat i, segons ell, ens diu que és quan es cabreja i la colpeja», va explicar Romero.

De fet, el presumpte assassí «va acudir a un centre de salut per un cop a les costelles» al cap de dos dies de la desaparició de la professora, la qual cosa va fer incrementar les sospites dels investigadors sobre Montoya, que ja era un «sospitós en majúscules» en aquest moment, encara que la Guàrdia Civil va admetre que, a l'inici, quan el que s'investigava era la desaparició, no hi havia indicis amb «càrrega probatòria» contra ell. Els investigadors consideren que la jove estava inconscient quan va morir. «Ho hauran de dir els forenses, però després de veure el cadàver no tinc cap dubte que no estava conscient per la posició que tenia», va destacar. De la mateixa forma, van assegurar que encara no tenen dades concloents de quan es va produir la mort, malgrat que l'autòpsia preliminar la va situar entre dos i tres dies després de la seva desaparició. No obstant, Romero considera que la mort de la jove es va produir el dia de la seva desaparició i va poder conservar-se en bon estat a causa de la climatologia de la zona en la qual va ser trobat el cadàver. Segons va dir el tinent coronel de la Guàrdia Civil de la Unitat Central Operativa, Jesús García, hauria estat possible fer un escorcoll voluntari al domicili de Montoya, però havien de «valorar bé» el que feien. «I si la tingués en un altre lloc, el fet que poséssim el focus podria haver-la posat en perill?», es va preguntar.

Tal com van relatar, la Guàrdia Civil va fer un seguiment a Bernardo Montoya, fins que el dia posterior a l'aixecament del cadàver va fer un moviment estrany i va ser detingut. Aquest mateix dia, la Guàrdia Civil va trobar restes de sang de la jove i del seu presumpte assassí en el domicili d'aquest.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit