L'equip de rescat continua buscant solucions per intentar accedir al pou on es troba Yulen, el nen que va caure a un pou d'uns 100 metres de profundidat a Totalán. La Guàrdia Civil estudia tres opcions que posaran en marxa en un nou intent per accedir al seu interior i salvar el tap de terra que bloqueja l'accés a uns 73 metres, que és la profunditat a la qual han arribat a les tasques de rescat i davant la necessitat de salvar-ho per arribar on se suposa que hi ha el menor.

Les solucions que preparen ara és extreure la terra que bloqueja el pou, pel que estan a l'espera d'un camió que disposa d'un sistema específic per a retirar el material.

Una altra opció en la qual estan treballant és realitzar un pou paral·lel que permeti obrir una nova via d'accés diferent a l'actual, encara que el portaveu de la Guàrdia Civil, Bernardo Moltó, ha assenyalat que és una opció delicada perquè el pou no està assegurat i es corre el risc d'esfondrament, de manera que primer cal consolidar-lo.

La tercera via de treball que ja estan preparant és excavar a cel obert un accés al pou des d'un lateral de la muntanya, obrint una via d'accés alternativa.

Moltó, que ha agraït els oferiments d'empreses de tecnologia i robòtica de tota Espanya, ha recalcat que estan treballant en les tres alternatives i es treballaran al mateix temps, segons vagin arribant els materials i els equips necessaris, així com els topògrafs que determinin l'estat del terreny i ajudin a les tasques de disseny de les excavacions previstes.