L'acte polític del candidat d'ERC Marc Aloy ahir a Manresa va ser tota una declaració d'intencions. Va ser una posada en escena d'envergadura per encarar les eleccions municipals del 2019, que se celebraran d'aquí a quatre mesos, i va servir perquè Aloy advertís que està disposat a participar en el joc polític per guanyar la partida. L'escenografia era pròpia d'un acte de campanya. A més, ahir al migdia estava envoltat del vicepresident català, el republicà Pere Aragonès, a part d'altres rostres destacats del partit, com la sallentina Mirella Cortès, que és senadora.

A Manresa, on la majoria independentista es dona per assegurada, Aloy va voler obrir el front de batalla política mostrant el seu perfil d'esquerres i progressista, que és per on pot marcar més distància respecte al seu màxim rival, l'actual alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que busca la reelecció amb Junts per Manresa, les sigles locals de la renovada Convergència. Per a Aloy és fonamental marcar aquestes distàncies, sense criticar l'acció de govern, perquè actualment és el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament gràcies al pacte entre ERC i PDeCAT. «Amb el nostre lideratge, serà possible un autèntic salt endavant». Aquesta va ser una de les frases clau en l'acte que va tenir lloc a la Font del Gat, i que buscava reforçar la idea que hi ha molts números de guanyar les eleccions a Manresa. De fet, els altres polítics que hi van participar s'hi referien com a «futur alcalde».

Hi van assistir unes 150 persones. Aloy, més que enumerar grans projectes per a la ciutat, va voler mostrar l'actitud amb la qual vol governar si finalment surt escollit, i els valors en què plasmarà el seu programa. Va tornar a citar els eixos en què vol basar la seva acció de govern: «Una ciutat verda, dinàmica i que sigui un punt de trobada entre ciutadans, és a dir cohesió», va explicar. De fet, l'acte va ser el punt culminant d'un matí de reunions. I és que membres d'ERC van mantenir tres trobades abans, al matí. Per una banda, amb representants de l'àmbit universitari i empresarial de la ciutat; per altra, amb les responsables de l'Associació Al Noor de dones marroquines a Manresa i, finalment, amb entitats socials. «No hem de fer polítiques per als barris, sinó des dels barris», va dir. I en aquest sentit va prometre que, si es converteix en alcalde, mantindrà reunions als barris -que seran itinerants i obertes a la ciutadania- cada tres mesos.