Familiars i companys dels dos agents rurals morts a trets fa dos anys al terme d'Aspa els van recordar en un homenatge al Mas de Melons, a Castelldans. A l'acte, al qual van assistir un centenar de persones, la dona d'un dels agents morts va demanar que es compleixi «tot el que es va prometre l'any dels fets» i que «es faci justícia». La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va respondre que des de la conselleria «es fa i s'està fent» tot el que es va prometre perquè «mai més» torni a passar «un horror com el que es va viure».

A l'homenatge es va fer una ofrena de flors a l'escultura dels agents, un violoncel·lista va interpretar tres cançons, es va entregar un obsequi als familiars i es van alliberar dos ocells. Avui comença el judici pel doble crim a l'Audiència de Lleida. L'acte, el dia abans de l'inici del judici del crim, va incloure el parlament del portaveu d'Asparc, l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya, que va animar tothom a ser a les portes del judici sobretot «per acompanyar les famílies». Seguidament va ser la dona d'una de les víctimes qui va agrair el suport al cos d'Agents Rurals.

Exactament dos anys després del doble crim, avui comença a l'Audiència de Lleida el judici al caçador acusat d'haver matat dos agents rurals, el 21 de gener del 2017 a Aspa (Segrià). L'acusat, Ismael Rodríguez, va disparar dos trets a cadascú amb una escopeta, sense llicència. Serà un jurat popular qui decidirà si s'ha de condemnar l'acusat, que ja va confessar el crim, per homicidi.