Segueix-nos a les xarxes socials:

May intentarà reobrir les negociacions del Brexit amb el suport del Parlament

El bloc comunitari s'ha negat, fins ara, a mantenir un nou diàleg sobre la sortida dels britànics

May intentarà reobrir les negociacions del Brexit amb el suport del Parlamentreuters

El Parlament britànic va aprovar ahir una esmena que la primera ministra, Theresa May, va confirmar que pretén usar per convèncer la Unió Europea que reobri les negociacions per aconseguir un nou acord sobre el Brexit, cosa a la qual el bloc comunitari s'ha negat reiteradament.

Es tracta de l'esmena elaborada pel diputat conservador Graham Brady, per la qual els membres de la Cambra dels Comuns es comprometen a donar suport a l'acord del Brexit proposat per May sota la condició que es trobi una solució alternativa al backstop.

El backstop és el mecanisme d'emergència que dissenya l'actual acord sobre el Brexit per impedir una «frontera dura» entre Irlanda del Nord, regió britànica, i Irlanda, Estat membre, una vegada consumada la ruptura entre Londres i Brussel·les.

L'esmena va rebre 317 vots a favor i 301 en contra, una majoria mínima però suficient perquè May exposi aquest suport parlamentari a Brussel·les. «Ara està clar que hi ha un camí que pot garantir una majoria substancial i sostenible per sortir de la UE amb acord», va dir May des de West-minster després d'aquesta important victòria.

La cap de govern va confirmar que intentarà reobrir les negociacions amb la UE per obtenir canvis vinculants sobre el backstop. «No serà fàcil», va advertir.

Anticipant turbulències, May va insistir a l'oposició que negar-se a un Brexit sense acord no és suficient, sinó que cal oferir solucions i, en aquest sentit, va tornar a proposar una ronda de contactes amb els líders dels partits polítics amb representació parlamentària, a la qual el cap laborista, Jeremy Corbyn, va accedir.

Un portaveu de Downing Street va indicar a Reuters que, per ara, no hi ha previst cap viatge de May a Brussel·les per sol·licitar formalment la reobertura de les negociacions al voltant del Brexit.

L'aprovació de l'anomenada esmena Brady va ser el colofó a una intensa jornada a la Cambra dels Comuns en la qual van votar diverses iniciatives que pretenien ajustar el full de ruta fixat per la primera ministra per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Prem per veure més contingut per a tu