Els escrits de les defenses dels 12 acusats del judici del procés sumen fins a 1.835 folis. Per això, el tribunal està allargant la deliberació sobre quins testimonis s'accepten i quins es rebutgen. A banda de les peticions de les defenses, els set magistrats tenen sobre la taula els escrits que van presentar setmanes abans la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular (exercida per Vox).

Fonts del Tribunal Suprem (TS) no avancen quin dia es notificarà la interlocutòria d'admissió de prova, on es concretaran les persones i autoritats que testificaran durant el judici. Aquest document és necessari perquè el Suprem pugui fer pública la data d'inici de la vista oral.

Els set magistrats que integren el tribunal que jutjarà els líders independentistes continua estudiant els recursos de la defensa. Fonts del tribunal apunten que els documents sumen un total de 1.835 folis que els magistrats han de llegir i contestar amb argumentació. Hauran de plasmar en una interlocutòria d'admissió de prova quins testimonis proposats accepten i, especialment, motivar bé per què no n'accepten uns altres.

Un cop hagin fet aquest pas i ho hagin notificat a les parts, és quan es pot assenyalar la data del judici i les sessions previstes. La llei no preveu poder-ho fer abans. Les acusacions i les defenses han sol·licitat que testifiquin desenes de polítics, autoritats, policies o representants de la societat civil. Entre ells, destaca el rei Felip VI, l'expresident Mariano Rajoy, els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo, el coordinador policial de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, o l'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero.

Data orientativa, el 5 de febrer

Fins ara, el 5 de febrer és l'única data orientativa que indica la intenció de començar el judici «pels voltants» d'aquesta data. Així ho va comunicar el president del tribunal, Manuel Marchena, al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una carta que li va enviar per demanar-li que preveiés el trasllat dels presos per tal que fossin a Madrid en aquesta data perquè «previsiblement» començaria el judici «pels volts» d'aquesta data. La previsió és que el trasllat dels set presos homes que són a Lledoners i de les dones, a Puig de les Basses i el Catllà, es faci demà.

També li va avançar que si es preveia algun canvi en el calendari li ho faria saber. En una altra comunicació de la secretaria general d'Institucions Penitenciàries que es va notificar al Tribunal Suprem el 29 de gener, s'apuntava que el trasllat es faria el dia 1 de febrer.