Diario de Mallorca (del mateix grup editor de Regió7), Europa Press i els periodistes Kiko Mestre i Blanca Pou han ampliat la seva querella per la requisa dels mòbils dels dos informadors i l'escorcoll de les seves redaccions, interposada el mes passat contra el jutge del cas Cursach, Miquel Florit, al fiscal anticorrupció Juan Carrau, a qui consideren inductor dels presumptes delictes. L'ampliació de la querella, interposada inicialment per prevaricació judicial, delicte contra la inviolabilitat del domicili i contra el secret professional dels periodistes, inclou un quart fet presumptament delictiu: intercepció il·legal de comunicacions per part del jutge.

L'ampliació dels presumptes autors i dels fets delictius es fa després de tenir-se coneixement, a través de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears, que investiga la querella des del 18 de desembre, d'actuacions dictades pel jutge Florit en una peça separada del cas Cursach per presumpta revelació de secrets. Aquestes resolucions, de les quals els querellants només han tingut accés a una, tot i que, de documents que es troben en aquesta causa presumeixen que n'hi ha diverses, van ser dictades abans del polèmic acte de Florit de l'11 de desembre, que ordenava conficar els mòbils de Mestre i Pou i escorcollar les seves seus de treball. En una interlocutòria del 28 de novembre, l'instructor va ordenar a una companyia telefònica que facilités una llista de trucades de Pou, així com dades del seu geoposicionament. Abans el mateix jutge havia ordenat a altres companyies dades similars dels dos periodistes. Aquests actuacions suposen, segons l'ampliació de la querella, un presumpte delicte d'intercepció de les comunicacions, nous fets prevaricadors i un delicte contra l'exercici del dret a la informació en vulnerar el secret professional dels periodistes.

L'ampliació de la querella es deriva dels seus informes previs al dictat de les polèmiques actuacions per Florit. El fiscal anticor-rupció sosté que el control de les trucades dels periodistes, la requisa dels mòbils i altres dispositius electrònics i l'escorcoll dels llocs de treball no vulneraven el secret professional dels informadors. «Resulta insòlita l'actuació del fiscal Juan Carrau en sol·licitar i consentir la investigació d'un presumpte delicte de revelació de secrets mitjançant la confiscació de mòbils de periodistes, l'escorcoll dels llocs de treball i la intercepció de les dades de trànsit de les seves comunicacions» , afirma l'ampliació de la querella.