L'advocada dels pares del Julen, el nen de dos anys el cos del qual sense vida va ser rescatat del pou en què havia caigut 13 dies abans a Totalán (Màlaga), va assegurar ahir que s'han iniciat mesures judicials per comentaris a les xarxes socials en to de burla i que consideren ofensius sobre la mort de l'infant. La lletrada Antonia Barba va indicar que ja s'ha presentat una denúncia per aquest tipus de comentaris a les xarxes socials, que ha correspost a un jutjat d'instrucció de la capital, i s'està preparant una altra que «s'interposarà en breu».

Així mateix, va explicar que en les denúncies s'estan transcrivint «literalment els comentaris perquè el jutjat els enquadrin» en el tipus delictiu que correspongui. «Només volem que s'aturin aquests comentaris perquè no es pot admetre», va manifestar l'advocada. Sobre el cas que se segueix en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga per determinar possibles responsabilitats penals en relació amb l'accident, la lletrada va insistir que «és molt aviat» i la investigació «només està començant».

La primera diligència que es va practicar és la declaració en qualitat d'investigat per un delicte d'homicidi imprudent del propietari de la finca on hi ha el pou -el proper 22 de febrer. Posteriorment, en dies successius, aniran compareixent, però com a testimonis, dotze persones més, entre elles els pares del petit, el que va fer la prospecció i la persona que va fer una rasa al costat.

La lletrada va dir que «segons veiem les coses demanarem diligències perquè som els primers interessats que s'aclareixi tot».