La policia turca sospita que el cos del periodista saudita Jamal Khashoggi, assassinat el 2 d'octubre de l'any passat al consolat del seu país a Istanbul, va ser cremat en un forn situat al jardí de la legació diplomàtica, segons assenyala un informe policial. S'ha descobert un forn subterrani, amb capacitat d'arribar a mil graus de temperatura, una temperatua que seria suficient per eliminar tot rastre d'ADN. Les investigacions policials han revelat també que el cos de Khashoggi va ser esquarterat a les dependències del mateix consolat, però fins ara no han aparegut les restes del periodista dissident.

Des de la desaparició de Khasshoggi s'ha especulat amb l'opció que les seves restes haguessin estat portades a l'exterior del consolat on va ser assassinat o que podrien haver estat dissoltes en àcid, però el descobriment del forn a la mateixa legació obliga a contemplar ara la possibilitat que Khashoggi fos cremat.

L'informe policial destaca que, després de l'assassinat del periodista, l'equip executor va encarregar a un famós restaurant un total de 32 porcions de carn crua, una comanda típica si es prepara un dinar en aquest tipus de forns tradicionals, anomenats «tandir».

El text policial també assenyala que les dependències del consolat es van netejar amb productes químics per fer desaparèixer possibles proves.

El mateix informe esmenta, a més, uns comentaris del vigilant de la legació respecte a la xicota de Khashoggi, Hatice Cengiz, que esperava el seu promès a la porta de l'edifici, i avalua si també s'havia previst matar-la d'una forma semblant amb la qual es va assassinar el periodista crític amb la monarquia de l'Aràbia Saudita.