Els diputats del Partit Laborista britànic Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker i Ann Coffey van anunciar ahir que abandonen la formació política per les seves diferències amb el líder laborista, Jeremy Corbyn, en ple debat sobre l'estratègia a seguir en el procés per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, segons ha informat la BBC.

En una compareixença davant la premsa, la diputada laborista Luciana Berger va assegurar que els set parlamentaris han presentat la seva renúncia al Partit Laborista. «Des d'avui [ahir per al lector] tots ens hem assegut al Parlament com un nou grup independent de parlamentaris», va explicar Berger.

Berger va justificar la seva sortida del Partit Laborista per considerar que no pot continuar en una formació «institucionalment antisemita», mentre que el diputat Chris Leslie va denunciar que el partit ha estat segrestat per «la maquinària d'esquerra».

Per la seva banda, el diputat Chuka Ummunna va subratllar que els partits actuals són part del problema i no de la solució al Regne Unit. «És el moment que abandonem la política antiga», va afirmar, segons va informar el diari The Guardian. Ummunna va assegurar que el Regne Unit necessita un partit polític «preparat per l'aquí i l'ara» i va posar èmfasi que el «primer pas ha de ser abandonar la política tribal». «No et sumes a un partit polític per anar en contra de les persones que hi ha dins», va assegurar Ummunna, abans d'explicar que el nou grup tindrà la seva primera reunió els pròxims dies. «La política està trencada. No ha de ser així. Canviem», va explicar.

Els set diputats van presentar el seu nou grup parlamentari i van justificar la seva sortida del laborisme pel seu rebuig a l'estratègia de Corbyn amb el Brexit, especialment per negar-se a donar suport a un segon referèndum, i per entendre que seria «irresponsable» donar suport a Corbyn com a primer ministre per la seva posició en temes internacionals i pel que fa a l'OTAN.

Després de conèixer la sortida dels set parlamentaris, el líder laborista es va declarar «decebut» per la seva marxa i va lamentar que no es vegin capaços de seguir defensant les polítiques laboristes, que «van inspirar milions de persones en les últimes eleccions».