La família socialdemòcrata europea concorre a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig amb la proposta que el 9 de maig, Dia d'Europa, sigui festiu a tots els països membres per celebrar la pau i la unitat a Europa, segons el manifest comú que el Partit Socialista Europeu (PES) va aprovar ahir en la segona jornada de la convenció que es va celebrar a Madrid i que va obrir la precampanya als comicis del 26 de maig.

La iniciativa també figura al programa del PSOE per a aquests comicis. Aquesta proposta té el suport del Parlament Europeu, després que aprovés, el passat 12 de febrer, un informe que inclou la iniciativa. Tot i que el text no és vinculant, es va aprovar amb 459 vots a favor, 170 en contra i 49 abstencions.

La família socialista europea, que integra 33 partits de 28 Estats membres, Irlanda del Nord i Noruega, es compromet també a implementar una Garantia Infantil Europea per assegurar que tots els nens i nenes tinguin accés a assistència sanitària, atenció infantil, educació, habitatge i alimentació de qualitat.

Els membres del PES prometen, a més, posar «fi d'una vegada a les polítiques d'austeritat» i advoquen per un Pla d'Inversions a llarg termini.