Segueix-nos a les xarxes socials:

Tardà defensa que el 20-S va ser una concentració «espontània»

«Ni la unitat d'Espanya ni la independència de Catalunya valen una mínima violència», afirma

This browser does not support the video element.

El diputat Joan Tardà diu que vol parlar en català, Marchena li prohibeix

El diputat d'ERC Joan Tardà va afirmar que el que va passar el 20-S davant la conselleria d'Economia va ser una concentració «absolutament espontània», pacífica i sense violència. «Ni la unitat d'Espanya ni la independència de Catalunya valen una mínima violència», va dir.

Només començar, Tardà, que lluïa un llaç groc i va ser advertit que no tenia dret a declarar en català, va manifestar que «aquest judici és una venjança», moment en el qual el jutge Marchena, li va recordar que els testimonis no poden emetre valoracions, sinó cenyir-se als fets.

Respecte al 20 de setembre del 2017, el diputat va explicar que es dirigia a l'hospital perquè estava de baixa per una fractura en un braç quan es va assabentar per la ràdio del que estava passant a la seu d'Economia, de manera que va decidir acostar-s'hi i participar. «El 20S va ser absolutament espontani però sense cap escenari de tensió», va dir Tardà, que va pronunciar un discurs a la gent que era a Economia als quals va comminar a no caure en cap provocació i evitar qualsevol violència. I va afegir: «No em vaig sentir violentat per ningú ni que ningú em violentés, ni les persones que van estar al meu costat estiguessin tenses». Per a Tardà, allò «no era un escenari de tensió, més aviat d'una indignació d'estar vivint una situació absolutament anòmala» i «immerescuda».

Respecte al referèndum de l'1-O, que va qualificar com un dels moments «més emotius» de la seva vida, Tardà va criticar que la llavors diputada del PSOE i actual ministra de Defensa, Margarita Robles, presentés una interpel·lació al Congrés per «reprovar la repressió» contra el referèndum i la retirés després del discurs del 3 d'octubre el rei Felip VI que la «legitimava». Segons Tardà, amb la iniciativa del PSOE «queda clar que la sorpresa i la indignació» per l'actuació policial de l'1-O «no només afectava els qui ho havíem viscut físicament i directament sinó qualsevol demòcrata».

Prem per veure més contingut per a tu