El president nord-americà, Donald Trump, va justificar la decisió d'acabar anticipadament la cimera amb Kim Jong-un, perquè es va arribar a la conclusió que «no hi ha res de bo per signar» tot i que el líder nord-coreà insistia en l'aixecament de totes les sancions, cosa que els Estats Units no hi podia cedir. Trump va insistir que la cimera amb Kim, amb qui va dir tenir «una molt bona relació», va ser «productiva», però «de vegades cal marxar i aquest cop ha estat així».

Trump va explicar que Kim «volia que s'aixequessin les sancions totalment», mentre que encara que està compromès a desnuclearitzar la península, volia fer concessions per sota del que els Estats Units considera adequat. «Seguirem treballant i ja veurem què passa», va confiar. En aquest sentit, va assenyalar que Kim li va prometre durant la seva trobada que no farà més assajos nuclears i de míssils. «Confio en ell», va assegurar, i va remarcar que encara que la «visió» del líder nord-coreà no és la dels Estats Units, «està més a prop que fa un any». Malgrat tot, es va mostrar convençut que «acabarem sent molt bons amics» i va tornar a reiterar el «potencial increïble» que té Corea del Nord. «Volem que el país prosperi, però no podíem cedir» a les qüestions que exigia ara, va afegir.

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors de Corea del Nord, Ri Yong Ho, va remarcar que Pyongyang va formular propostes realistes abans d'afegir que aquesta cimera es va saldar sense acord per les excessives demandes de Washington.