El director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat al jutjat 13 de Barcelona que "no hi va haver desobediència" tenint en compte que hi havia documents que indicaven el que havien de fer i que segons la seva interpretació van complir amb el que marcaven. En la seva declaració com a investigat per l'emissió a TV3 dels anuncis que convocaven el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, Sanchis no ha presentat cap document perquè considera que no feia falta.

Ha afegit que sortia "satisfet i tranquil" de la declaració, que considera que ha estat "ràpida i bona", en la que ha contestat a totes les preguntes de la fiscalia. No ha volgut contestar a les preguntes de l'acusació popular de Vox perquè considera que és "una anomalia".

Aquesta declaració s'ha fet en el marc de la investigació per desobediència que el jutjat 13 de Barcelona duu a terme sobre els fets de l'1 d'octubre del 2017. Vicent Sanchis i Saül Gordillo ja havien estat citats a finals de gener, però finalment la declaració es va ajornar fins aquest divendres.