03 de març de 2019
03.03.2019
Regió7

Juanma Moreno acusa el Govern de «voler marginar» els catalans d'origen andalús

El president d'Andalusia diu que oferirà "empara" i "orientació jurídica, legal i social perquè ningú se senti menyspreat per la deriva independentista de Catalunya"

03.03.2019 | 20:39
Juanma Moreno acusa el Govern de «voler marginar» els catalans d'origen andalús

El president d'Andalusia, Juanma Moreno, ha acusat el Govern de voler "trepitjar" i "marginar" els catalans d'origen andalús. En declaracions a la premsa des de Barcelona, Moreno ha dit que el seu executiu vol estar "molt a prop dels andalusos que van emigrar" a Catalunya i que els oferirà "empara" i "suport", així com "orientació jurídica, legal i social perquè ningú se senti menyspreat ni marginat per la deriva independentista de Catalunya". Segons Moreno, el govern d'Andalusia serà "dic de contenció" davant de la Generalitat independentista i per això ha creat una Direcció General d'andalusos a l'exterior per ajudar tots els qui han emigrat, "especialment a Catalunya, que és on més problemes tenen".

Moreno ha dit que ell mateix va néixer a Barcelona, "fill de la immigració". "Alguns vam tornar, i altres es van quedar, i aquests necessiten tot el nostre aixopluc i suport, del seu govern, i el tindran", ha afegit.

"Des del govern d'Andalusia no permetrem que es trepitgin o es menyspreïn els drets dels andalusos a Catalunya", ha reiterat Moreno, exigint que "es respectin els drets" dels catalans d'origen andalús i les seves tradicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook