L'espanyol David Martínez, de 26 anys, ha estat identificat aquest dijous a la Policia Metropolitana com a víctima mortal d'un apunyalament que va tenir lloc dimecres al barri londinenc de Leyton. Les autoritats han obert una investigació per assassinat.

En el seu comunicat, ha indicat que el succés va tenir lloc al carrer Birkbeck Road al voltant de les 16.30 hores (hora local) i ha afegit que la víctima va ser atesa pels equips d'emergència i va morir prop de 40 minuts després al lloc. Així mateix, ha confirmat que els seus familiars han estat informats.

D'altra banda, ha ressaltat que "en aquesta primerenca fase (de la investigació) es creu que l'atac va tenir lloc en una residència propera". "La víctima va abandonar l'escena abans de caure al carrer. Es creu que la víctima i el sospitós es coneixien", ha manifestat Scotland Yard, abans d'apuntar que "no es creu que l'incident estigui relacionat amb un incident entre bandes".

El succés s'ha produït enmig de l'augment de les pressions sobre la primera ministra, Theresa May, pel creixent nombre de apunyalaments i atacs amb armes blanques al país. Durant el cap de setmana van morir dos menors en incidents similars -una adolescent va ser apunyalada per l'esquena en un parc a Londres i un jove de 17 anys va ser apunyalat en una localitat propera a Manchester-, el que va elevar a 24 el nombre de morts en el que va d'any en atacs d'aquest tipus.

Entre març de 2017 i març de 2018 hi van haver 285 homicidis amb armes blanques, la xifra més alta des que es va iniciar el registre d'aquest tipus de successos en 1946, segons dades recollides per l'agència de notícies Reuters.