El president del PP, Pablo Casado, va insistir ahir que el Govern central està instrumentalitzant tots els mecanismes de l'Estat per fer campanya electoral, després que el Govern hagi aprovat divendres en Consell de Ministres el decret que recull la recuperació del subsidi per a majors de 52 anys.

«Des de la Casa Reial, en el famós llibre; passant per la televisió pública, que retransmet els seus llibres en directe i a mi em posen un tuit d'un senyor insultant des de no sé on, però ja hem arribat a les institucions parlamentàries», va afirmar Casado.

En aquest sentit, el líder del PP va criticar l'Executiu socialista que ara vulgui portar aquests decrets llei que està aprovant els divendres a la Diputació Permanent -òrgan que substitueix el ple en períodes no ordinaris- i que «només ha d'operar per qüestions urgents i d'extrema necessitat».

Segons l'opinió del president del PP, «quan les Corts s'han dissolt, com ha passat, el que no poden fer és usar la Diputació Permanent per a convalidar reials decrets electoralistes».

En aquesta línia, va argumentar que no els podran aprovar, «i si ho aconseguissin seria perquè a un altre partit com Podem o als nacionalistes també els interessés fer campanya», i va reiterar que el PP no participarà de l'aprovació d'aquests reials decrets «perquè són electoralistes».

A més, ha dit que no es podran pagar, «de manera que, al final, aquests anuncis és ficar la mà a la butxaca del contribuent per fer campanya a costa nostra».

«A més de no ser urgents, ni necessàries i sí electoralistes, són mesures que no estan millorant la cobertura social que deixem aprovada en els últims pressupostos, que, per cert, estan prorrogats», va afegir.

Casado va dir que la preocupació és que ara el PSOE en vuit setmanes «pretenen desmuntar tota una política macroeconòmica que ha donat bons resultats», i va recordar que el PP va crear 3 milions de llocs de treball, mentre que els socialistes «van deixar 3,7 milions d'aturats».

En aquesta línia, el dirigent del PP va destacar que el que hauria de fer Pedro Sánchez són propostes en actes de partit i que els espanyols les votin el 28 d'abril, «ja que el que no pot ser és que les seves propostes electorals amb corbata al matí i amb jaqueta a la tarda les paguem els espanyols i intentin instrumentalitzar el Congrés per deixar-les aprovades per no aplicar-les».

Segons va remarcar, «això no havia passat mai en democràcia», i va defensar que els reials decrets que va proposar el PP «eren absolutament imprescindibles i no electoralistes». Respecte d'això, va dir que l'antecedent més recent és el Pla E amb Zapatero, «que en plena campanya va aprovar 12.000 milions d'euros per fer obres menors en municipis i posar grans cartells per publicitar el que estaven fent i treure vots». «Crec que això és fer un mal ús d'un govern que ja està amb les Corts dissoltes», va finalitzar el líder dels populars.

D'altra banada, el recurs presentat per Ciutadans davant la Junta Electoral Central (JEC) demana que aquest organisme recordi al Govern que no pot utilitzar el Consell de Ministres per presumir dels «èxits obtinguts» per l'Executiu de Pedro Sánchez ni utilitzar lemes de la campanya electoral del PSOE. El recurs de Cs és datat del dimecres 6 de març, dos dies abans del Consell de Ministres d'aquest divendres i en la mateixa data en què el PP va presentar el seu. La formació taronja considera que els decrets llei i altres mesures que preveu continuar aprovant l'Executiu després d'haver iniciat el període electoral «tenen una obediència fonamentalment electoral, i a més no es podran implementar i, fins i tot, tenen caràcter estructural, no atenent cap urgència que hagi de ser atesa».