14 de març de 2019
14.03.2019

Els estudiants, cridats a una vaga general europea contra el canvi climàtic

El Sindicat d'Estudiants dona suport a la mobilització que preveu manifestacions a Barcelona, Tarragona i altres ciutats de l'Estat

14.03.2019 | 16:09

Les mobilitzacions contra el canvi climàtic que han protagonitzat els estudiants a diversos països europeus arriben aquest divendres a Barcelona i Tarragona, on el Sindicat d'Estudiants ha convocat una manifestació, a les 12 del migdia, a la mateixa hora que a moltes ciutats de l'Estat. El moviment reclama nacionalitzar els productes d'energia i combustible, una xarxa de transport públic, gratuït i ecològic, la nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals, de la indústria ramadera. També demana que les empreses públiques de reciclatge estiguin sota el control de treballadors i aposta per una producció sostenible.

Des del Sindicat d'Estudiants manifesten que la mobilització per ''la supervivència'' del planeta no està separada de la resta de reivindicacions socials i educatives.

Per això, defensen aixecar ''un gran moviment internacional'' que uneixi treballadors, joves i tots els sectors oprimits per aconseguir el canvi real en la societat, amb l'objectiu d'acabar amb el control ''asfixiant'' que exerceixen sobre la producció mundial les grans multinacionals i apostar per una planificació de l'economia de manera ''racional i respectuosa amb el medi ambient''.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook