Un dels atacants de l'assalt a dues mesquites de Nova Zelanda que aquest divendres ha causat la mort d'almenys 41 persones i n'ha ferit 40 més ha retransmès part de l'atemptat a través de les xarxes socials. (En aquesta notícia recollim els primers segons, abans del tiroteig).

El suposat agressor, un home identificat com Brenton Tarrant, de 28 anys i nascut a Austràlia, havia publicat prèviament en una pàgina web un manifest en el qual es descrivia a si mateix i explicava els motius racistes i xenòfobs de l'atac. "Només sóc un home blanc comú, d'una família normal que ha decidit prendre una postura per assegurar el futur de la seva gent", afirma Tarrant en el manifest.

Aquest divendres, el jove identificat ha retransmès en directe 17 minuts de l'atac des que ha arribat amb cotxe a la mesquita d'Al Noor. En el vídeo es pot observar que té un gran arsenal d'armes a l'interior del vehicle i bidons de gasolina. Una vegada dins de la mesquita ha començat a disparar de forma indiscriminada.

A les imatges retransmeses en directe per l'atacant s'observa com surt de la mesquita per la porta principal i es dirigeix al carrer disparant a diverses persones a l'atzar fins a arribar al seu vehicle.