Segueix-nos a les xarxes socials:

«Hem convertit la protesta en una festa»

Manifestants procedents de la Catalunya Central destaquen la complicitat de molts madrilenys a l'acció reivindicativa

Els manifestants procedents de la Catalunya Central no només es van fusionar ahir, a la manifestació, amb persones d'altres comarques catalanes, sinó també amb grups de la mateixa capital espa-nyola i d'altres punts de l'Estat, com del País Basc i Galícia. Els que van viure la manifestació dins de la marea humana destaquen l'ambient festiu de l'acció de protesta i d'haver portat la reivindicació de suport als polítics independentistes empresonats en ple centre de Madrid en un ambient festiu que no va tenir cap anècdota violenta.

Un dels grups que va ajudar més a portar un ambient de festa a la manifestació va ser precisament el que procedia de l'Anoia, d'on van sortir 11 autocars amb unes 700 persones, i és que els veïns de Tous van decidir fer-hi ballar el gegant enmig de la multitud. «No crec que hagi hagut gaires gegants més. Hem posat el nostre gra de sorra perquè hi hagués aquest ambient festiu, i és que a part del gegant hi havia la gralla», deia el coordinador de l'ANC d'Igualada, Daniel Serradó.

El nas de pallaso, l'altre símbol

Jordi Pesarrodona, el conegut regidor de Sant Joan, assegurava que no podia avançar ni cinc metres sense que ningú s'hi acostés per fer-se una selfie amb el nas de pallasso. «M'hi he trobat la periodista Bea Talegón, que també s'ha posat un nas de pallasso i ens hem fet una foto junts», explicava Pesarrodona. De fet, el santjoanenc es va desplaçar a Madrid amb l'AVE al migdia, i és que la nit anterior va presentar una vetllada musical a la sala teatral Els Carlins de Manresa que va acabar a les 2 de la matinada. «A l'AVE, per casualitat, m'hi he trobat el president de la Generalitat, Joan Torra, amb la igualadina Alba Vergés, consellera de Sanitat, i Teresa Jordà, responsable de la cartera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Hem parlat en un clima molt cordial», explicava Pesarrodona a Regió7 ahir, en finalitzar la manifestació.

D'altra banda, el coordinador de l'ANC al Solsonès, Marcel·lí Corominas, destacava a Madrid que hi havien trobat «molta complicitat» i li havia cridat l'atenció que «en els parlaments participessin persones de tot arreu de la península». Del Solsonès, 81 persones s'hi van desplaçar amb autocar. El responsable de l'ANC al Berguedà, Manel Escobet, també destacava ahir a la nit, poc bans de tornar a Catalunya, «la solidaritat que hi ha hagut del poble de Madrid», i que molts dels que s'hi van afegir «portaven banderes republicanes» perquè «estan en contra del règim del 78». La regidora de Sant Fruitós de Bages Àdria Mazcuñan, que s'hi havia desplaçat amb un dels dos autocars que van sortir del municipi, assegurava estar «molt emocionada» perquè «hi havia molts gallecs, bascos, que havien vist l'1-O a la televisió i estaven indignats».

L'autocar de la Cerdanya, que també portava veïns de Bagà, va tardar 10 hores a fer el trajecte, però per «problemes logístics», destacava el responsable de l'ANC a la comarca, Josep Ribot, «no perquè ens hagi parat la Guàrdia Civil, tal com ha passat amb altres autocars». Assegurava que la manifestació va ser «magnífica» i perquè no hi va haver «cap accident». També va remarcar «l'alta participació a l'acte de protesta de persones que no eren de Catalunya». Tots van tornar a la regió central ahir a la nit.

Prem per veure més contingut per a tu