El president del Parlament, Roger Torrent, ha retret aquet divendresa la sala del Tribunal Suprem que jutja els líders independentistes que s'estan produint «evidents injustícies» com que no es visionin els vídeos sobre els episodis que descriuen les declaracions dels testimonis.

«Genera indefensió que no es contrasti, seria molt fàcil, els vídeos són molt clarificadors i expliquen exactament el que va passar a Catalunya aquells mesos, i és que no va haver-hi violència», ha assegurat en declaracions davant de la presó d'Alcalá Meco, on ha visitat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa.

Segons ha afirmat Torrent, totes dues polítiques li han transmès aquesta «injustícia» durant la seva visita. «Estem veient declaracions de testimonis que són manifestament falses. Volen concretar un relat fals i el que demanen les seves defenses i seria el més normal és que aquest relat es pugui contrastar amb els vídeos», ha assenyalat el també dirigent d'ERC.

Així, el president ha al·ludit la «inseguretat» que, al seu parer, produeix que la sala «canviï constantment de criteri» pel que fa a visionar les imatges. «Saben que moltes coses que han dit són falses, només amb el visionat es podrien desmuntar aquestes declaracions», ha afegit.