El tecnòleg i vicepresident mundial de Google, Vinton Cerf, va definir ahir els catalans com a «intrèpids revolucionaris digitals» en una atenció als mitjans. Reconegut com un dels pares d'Internet, Cerf va rebre el Premi Internacional Catalunya com a reconeixement de la seva trajectòria professional.

Hores abans, el tecnòleg va trobar-se amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en un dinar de treball organitzat per la Fundació PuntCAT per discutir «cap on va la revolució digital», va explicar el conseller. Cerf, considerat una figura clau per a l'aprovació del domini .cat l'any 2005, va decidir donar part de la dotació del premi a la Fundació PuntCAT perquè segueixi promocionant l'ús de la llengua catalana a Internet.

Per la seva part, Cerf va assegurar que «té moltes ganes» de descobrir «què està passant» en el sector tecnològic de Barcelona i de la resta de Catalunya i va considerar que la població catalana és «molt creativa». «Estic esperant que vosaltres i la resta de la població mundial utilitzi aquesta creativitat per ajudar a fer un millor ús de la tecnologia en el futur», va assegurar. Segons Cerf, en els anys que venen tothom haurà d'aprendre noves feines i habilitats per poder treure profit de la tecnologia. Cerf va mostrar-se intrigat per veure «com es desplega» aquest futur a Barcelona.

Minuts abans d'entrar a la reunió, el conseller li va fer entrega d'una samarreta amb el lema «Catalunya, terra de revolucionaris digitals», precisament, el nom de la campanya que el Govern va engegar coincidint amb el Mobile World Congress (MWC) per promoure l'ecosistema TIC català.

Amb aquest regal, Puigneró va voler remarcar que és «un autèntic honor» per a l'executiu poder reconèixer la tasca del «primer revolucionari digital» i la seva contribució «determinant» en el món en què vivim.