La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Caula, creu que la querella contra el president Quim Torra evidencia que, amb el Govern del PSOE, «segueix la judicialització de la política», per la qual cosa «avui dia votar PSOE és com votar Cs».

En unes declaracions realitzades al Parlament, la portaveu del grup d'ERC, Anna Caula, va considerar ahir que la querella contra Torra pels llaços grocs i les pancartes al Palau de la Generalitat «és un pas més en la repressió i la judicialització de la política», i va reivindicar la via del diàleg i la negociació «per resoldre els conflictes polítics». «Un llaç groc -va puntualitzar- neix com a resposta a la repressió, no és un símbol partidista que es pugui atribuir un o diversos partits, és un símbol que no afecta la dinàmica electoral».

Sobre el fet que entre les 110 mesures que desitja impulsar el PSOE no en figuri cap referida a Catalunya i al conflicte polític català, Anna Caula ho va interpretar com una demostració que «el PSOE espera pactar amb Ciutadans i que sigui aquest últim el que determini les polítiques respecte a Catalunya». Va advertir, en aquest sentit, que un pacte PSOE-Ciutadans «seria dramàtic per a Catalunya i ens situaria davant un nou 155», per la qual cosa demana a la ciutadania que impedeixi amb els seus vots que cap dels dos partits estigui en condicions de pactar entre ells.

«Avui dia votar el PSOE és com votar Ciutadans», va alertar aquesta mateixa portaveu republicana abans de dir que la millor forma d'impedir un Govern PSOE-Cs «és maximitzar el vot cap a partits independentistes com ERC».

Per la seva banda, la diputada de JxCat Laura Borràs va lamentar la suspensió cautelar de la comissió d'investigació sobre la monarquia al Parlament i va assegurar que, en presentar un recurs en contra seu, el PSOE demostra ser el «vot útil per a la monarquia» i «inútil per a la regeneració democràtica».

El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit aquest dimarts la impugnació del Govern de Pedro Sánchez contra la creació al Parlament de l'esmentada comissió, la qual cosa va implicar la immediata suspensió cautelar d'aquest òrgan.

«Es revela que el vot útil per a la monarquia és el vot socialista, però és un vot completament inútil per a la regeneració política i democràtica», va exposar la número dos de JxCat per Barcelona per a les eleccions generals del 28 d'abril en roda de premsa al Parlament. Per a l'exconsellera de Cultura, quan es recorre davant el TC una iniciativa parlamentària s'està «instrumentalitzant la justícia» per intervenir la política catalana i «bloquejar» l'intent del Parlament d'aportar «transparència» en relació amb la monarquia, una institució, segons el seu parer, «caduca i antidemocràtica».