La nit d'avui a diumenge els rellotges s'adaptaran a l'horari d'estiu, cosa que voldrà dir que s'avançaran una hora. En concret, les dues de la matinada passaran a ser les tres. Es tracta d'una mesura establerta per la Unió Europea que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països d'arreu del món. Una mesura, però, que la Unió Europea qüestiona, perquè planteja eliminar-la i establir un horari permanent per a tot l'any.

En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat va impulsar mesos enrere el Consell Assessor per a la Reforma Horària. L'octubre passat aquest organisme va emetre un informe que dona suport a l'eliminació del canvi d'horari i que proposa mantenir tot l'any el d'hivern.

Segons el Govern, el dictamen assegura que és «fonamental» en el debat sobre quin dels dos horaris convé més a la societat catalana posar sobre la taula la incidència de les hores de llum sobre els ritmes circadiaris i el son de les persones.

L'objectiu, afirma l'informe del Consell Assessor per a la Reforma Horària, hauria de ser «determinar l'horari que permeti la millor adequació entre la llum solar i el ritme d'activitat majoritari de la població».