El president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, es reunirà avui amb l'expresident nord-americà Barack Obama en el marc del Congrés Internacional del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC, per les sigles en anglès), van anunciar ahir fonts de l'Executiu.

La cita, prevista a 2/4 de 5, serà una trobada d'uns 20 minuts entre Sánchez i Obama sols al Palau de Congrés i Exposicions II, on se celebra el congrés, que Sánchez inaugurarà oficialment a 2/4 de 10 del matí i en què Obama serà l'orador principal.

Segons fonts del Palau de la Moncloa, els dos «líders progressistes» intercanviaran punts de vista sobre qüestions d'interès comú, com ara la lluita contra elcanvi climàtic, la immigració o Llatinoamèrica.

Aquesta és la segona reunió d'Obama amb Sánchez des que és cap de l'Executiu. Abans, Sánchez va parlar breument amb l'aleshores president dels Estats Units quan aquest va viatjar a Espanya el juliol del 2016 i Sánchez liderava el PSOE.

Un mes després d'arribar a la Moncloa, el juliol del 2018, Sánchez va reunir-se amb Obama, ja expresident dels EUA, en un hotel de Madrid amb motiu de la Cimera d'Innovació Tecnològica i Economia Circular organitzada per la Advanced Leadership Foundation (ALF).

«Sintonia i cordialitat»

«Sintonia i cordialitat en la trobada amb Barack Obama. Compartim la mateixa visió progressista pel que fa al canvi climàtic, les energies renovables, la migració i la igualtat de gènere», va escriure aleshores Sánchez al seu compte de Twitter.

El Congrés Internacional del Consell Mundial de Viatges i Turisme és un esdeveniment que reunirà més de 1.650 persones, entre les quals hi ha representants de més de 140 grans companyies del sector turístic, especialment més de 110 presidents o alts directius. També hi participaran la primera dama de Kenya, Margaret Kenyatta, l'expresident de Mèxic Felipe Calderón i delegacions governamentals de 40 països.

El WTTC va anunciar la presència d'Obama valorant que «la seva presidència va caracteritzar-se per la seva capacitat de lideratge enmig de la incertesa econòmica mundial, la creixent preocupació per la seguretat i el risc ambiental». «El seu llegat inclou avenços sense precedents pel que fa a l'adopció d'energies netes i el període més llarg de creació de llocs de treball en la història dels Estats Units», va afegir l'organització.