El programa del PP a les eleccions espanyoles inclou mesures com aplicar l'article 155 de la Constitució «el temps que resulti inexcusable» i vetllar perquè la Generalitat exerceixi de forma «adequada» les competències en educació, règim penitenciari, mitjans de comunicació i hisenda.

El document amb el qual els populars es presenten als comicis del 28 d'abril també planteja reformar el Codi Penal perquè convocar un referèndum il·legal torni a ser delicte i que es prohibeixi indultar els condemnats per rebel·lió i sedició. Altres mesures són evitar la sortida de més documents de l'Arxiu de Salamanca i fer que el castellà sigui vehicular en totes les escoles.

El programa va presentar-lo ahir el president del partit, Pablo Casado, en un acte a Barcelona juntament amb la candidata del PPC a les eleccions, Cayetana Álvarez de Toledo. El programa inclou la clausura de tots els organismes que afectin «la competència exclusiva» de l'Estat en relacions internacionals i prohibir que els ajuntaments se sumin a entitats «que busquin alterar l'ordre constitucional». També busca reforçar la presència de l'Estat a totes les comunitats autònomes.