El candidat a la presidència del Govern espanyol pel PSOE, Pedro Sánchez, va reclamar una majoria «estable» per poder governar amb tranquil·litat, i va considerar que els PSOE la té «a tocar». No va rebutjar, això sí, «parlar amb tothom», tot i que sempre «dins la Constitució». Sánchez va participar ahir en un acte de campanya al municipi d'Arona (Tenerife), en un auditori davant de 1.200 persones.

Durant el discurs, el líder del PSOE va assegurar que el partit és molt a prop de guanyar unes eleccions generals «per primer cop en 11 anys» i que ho faci amb una àmplia majoria que li permeti dependre «de les seves pròpies forces», parlant amb tots els partits, però governant en solitari.

Ja en un acte divendres a Castelló i per desactivar les acusacions de pactes ocults amb l'independentisme, va recordar que els partits catalans van tumbar el seu projecte de Pressupostos, motiu pel qual va haver de convocar eleccions.

Pedro Sánchez també va parlar de Vox, de qui va dir que no aporta res de nou al panorama polític estatal perquè «Blas Piñar ja hi era, al principi de la democràcia». Sánchez considera que PP i Ciutadans «s'equivoquen», perquè en lloc de «moderar» el discurs de l'extrema dreta «Vox els radicalitza».

En l'acte, Sánchez va tornar a advertir que si «la dreta amb tres sigles» suma farà «el mateix que ha fet a Andalusia».