La Policia de Sri Lanka ha detingut en les darreres hores un total de 24 persones per la seva presumpta relació amb l'onada d'atemptats ocorreguts aquest Diumenge de Resurrecció a Sri Lanka i que s'han saldat amb 290 morts i més de 500 ferits. De moment ningú ha reivindicat la responsabilitat de l'atac.

Ahir, la policia ja va detingur 13 sospitosos que podrien tenir connexió amb els atemptats, segons informa el diari 'NewsFirst'. Les autoritats van localitzar una furgoneta que podria haver traslladat els materials explosius i la casa on podrien haver-se allotjat els responsables dels atacs als afores de la capital del país, Colombo. A més, a última hora del dia, les forces de seguretat van trobar un artefacte explosiu prop de l'aeroport i el van desactivar.

Durant la nit, les forces de seguretat del país han fet guàrdia davant els principals hotels i desenes de persones han tornat a casa després de l'aixecament de les restriccions. Aquest matí, les detencions continuen i ja es xifra en 24 els arrestats.

Massacre a l'interior d'esglésies

Més d'un centenar de persones van morir en una explosió, l'ocorreguda a l'Església de Sant Sebastià, a la ciutat de Negombo, al nord de la capital. Una altra trentena de persones van morir en l'explosió de l'Església de Sió, a Batticaloa (província oriental del país). La tercera detonació va tenir lloc a l'església de Sant Antoni, al districte de Kotahena, a la capital, Colombo, i va deixar almenys mig centenar de morts.

A banda, hi ha tres hotels afectats, que són el Cinnamon Grand, l'Kingsbury i Shangri-La, tots ells a la capital, Colombo, i tots de categoria cinc estrelles.

Segona onada d'explosions

Quatre hores després dels primers atemptats, hi van haver dues altres explosions. La primera, al jardí zoològic nacional d'Dehiwala, a 10 quilòmetres al sud de Colombo, que va deixar almenys dos policies morts, segons han confirmat fonts mèdiques.

La vuitena explosió del dia va succeir en el barri residencial de Dematagoda, a l'est de la capital, Colombo, quan policies que investigaven els atemptats contra els hotels van seguir a un sospitós fins a una casa on va ser detonat l'explosiu. Tres policies van morir.

La deflagració no va impedir però la detenció de tres individus que estan ja sent interrogats, segons ha explicat el portaveu de la Policia Ruwan Gunasekara.

El ministre d'Estat per a la Defensa, Ruwan Wijewardena, ha assenyalat a més que els atemptats van ser perpetrats per terroristes suïcides pertanyents a un únic grup, del qual no s'ha revelat la seva identitat. "No podem dir qui està darrere d'aquests atemptats i quines són les seves intencions fins que conclogui la investigació", ha apuntat el portaveu de la Policia, Ruwan Gunasekara.

A més s'ha confirmat almenys 35 víctimes mortals estrangeres d'aquests atemptats amb cinc britànics, 3 indis, 3 danesos, dos turcs, un holandès i un xinès. A més s'ha informat d'un nombre no especificat de portuguesos, belgues, japonesos, bengalins i pakistanesos i de "diversos" nord-americans, segons el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo.