Una parella gallega va morir en els atemptats que van tenir lloc el cap de setmana passat a Sri Lanka, on hi va haver 290 morts i més de mig miler de ferits.

Segons va informar l'alcalde de Pontecesures (Pontevedra), Juan Manuel Vidal, a Radio Galega, tots dos eren veïns del municipi i eren de vacances al país asiàtic.

Vidal coneixia la parella, Maria González Vicente i Alberto Chaves. Ella, que treballava en una empresa a Galícia, havia anat a visitar la seva parella, un jove de 31 anys de Rianxo (la Corunya), empleat de Profand (una empresa de congelats de Vigo que té seu a l'Índia), segons van informar a Europa Press fonts de la companyia.

El ministeri d'Exteriors va confirmar, a través del seu personal de l'ambaixada d'Espanya a Delhi desplaçada a la zona, els dos morts.

Exteriors va traslladar a Europa Press que ara l'ambaixada fa les gestions per obtenir «al més aviat possible» els certificats oficials per part de les autoritats judicials de Sri Lanka.

L'alcalde de Pontecesures va explicar que les famílies van rebre la notícia ahir per part de fonts diplomàtiques, després que es confirmés «a través d'uns tatuatges» la identificació dels morts.

L'Ajuntament de Pontecesures celebrarà un ple extraordinari per decretar tres dies de dol i una concentració dels veïns. Vidal va remarcar que aquest és «un xoc difícil d'encaixar».