La Fiscalia i les acusacions particulars del cas Maristes han sol·licitat a l'Audiència de Barcelona convocar una compareixença de mesures cautelars en la qual demanaran que l'exprofessor Joaquín Benítez ingressi a la presó de manera preventiva després de ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes.

Segons van explicar a Europa Press fonts judicials, van sol·licitar aquesta compareixença ahir al matí, l'endemà que la Secció 21 comuniqués la decisió, tot i que encara no s'ha fixat data per a la compareixença, en què les parts exposaran els seus arguments.

Un dels advocats de les víctimes, Iván Fernández, va explicar a Europa Press que sol·liciten que Benítez entre immediatament a la presó, tot i que la condemna encara no és ferma, sobre la base del risc de fuga a causa de l'elevada condemna i al fet que l'exprofessor no té arrelament laboral ja que viu a prop de la frontera, en un poble de Girona. Així mateix, l'advocat va recordar que Benítez va admetre en el judici dos dels quatre casos d'abusos, de manera que, tot i que recorri la sentència, tindrà una pena d'almenys 17 anys.

Aquest dilluns l'exprofessor va acudir a l'Audiència de Barcelona en estar citat per comunicar-li la sentència, amb l'habitual passamuntanyes, i després de conèixer la decisió, va sortir del tribunal sense fer declaracions a la premsa i fugint dels periodistes.

La defensa de Benítez té deu dies de termini per presentar un recurs d'apel·lació davant del TSJC.