Responsables del departament de Salut i representants dels grups JxCat, ERC, PSC, CatECP i la CUP i de l'associació Dret a Morir Dignament van acordar ahir que el Parlament torni a instar el Congrés a debatre la despenalització de l'eutanàsia. El PPC no va participar a la taula de grups i entitats per regular l'eutanàsia i Cs sí que hi va assistir i ara estudiarà la manera de donar suport a la decisió.

Com que els treballs al Parlament de la proposta de resolució ja estan fets, els grups i l'associació preveuen que el procés sigui àgil i que es pugui portar al ple l'última setmana de maig.

El juliol del 2017, el ple del Parlament va aprovar una proposta de resolució per presentar davant la mesa del Congrés dels Diputats la proposició de llei de reforma del Codi Penal per despenalitzar l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi. La iniciativa va ser aprovada per 92 vots a favor, dels grups que la van promoure (JxSí, PSC, CSQP i CUP), 12 en contra (PPC i el diputat no adscrit) i 25 abstencions (Cs).

En la reunió, també van acordar començar a preparar una llei catalana de l'eutanàsia de manera que, si s'acaba despenalitzant, la regulació ja estigui disponible o molt avançada. Els grups hauran de buscar ara la fórmula que els permeti tirar endavant els treballs. Per a la presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament Catalu-nya, Isabel Alonso, la llei de l'eutanàsia de Bèlgica o la d'Holanda podrien ser-ne els referents.