La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va afirmar ahir que el Govern veu amb «preocupació» els «primers gestos» del president en funcions, Pedro Sánchez, en reunir-se amb PP i Cs i els possibles acords que pugui tancar amb aquests partits respecte a Catalunya.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, la consellera i portaveu del Govern va valorar així les dues primeres reunions de Pedro Sánchez amb els líders del PP, Pablo Casado, i Ciutadans, Albert Rivera, amb vista a la investidura.

«Preocupen els primers gestos de Sánchez», va afirmar la consellera, que va alertar que el fet que PP, PSOE i Cs es posin «d'acord» en el conflicte català «segur que no és bo per a Catalunya».

Després d'expressar aquesta «preocupació», Budó va admetre que desconeix si hi ha hagut acords sobre Catalunya en les reunions a la Moncloa celebrades aquest dilluns i dimarts. «Serà Sánchez qui haurà d'explicar què ha acordat amb el PP, si és que ha acordat alguna cosa concreta, i què ha pactat amb Ciutadans», va afirmar Budó, que en qualsevol cas va assenyalar que les «percepcions» des de la Generalitat «no són bones».

També va acusar Pedro Sánchez de voler «vincular» la resolució del conflicte català al fet que hi hagi un nou govern a la Generalitat, «saltant-se la voluntat democràtica» expressada en les últimes eleccions catalanes. «Què és això? Que com que no li agrada el Govern decideix des d'una altra institució canviar-lo? El senyor Sánchez no té competències per decidir com, quan i qui ha de governar a Catalunya», va assenyalar. En aquest context, Budó va instar el líder del PSOE a «reduir tensions i tornar a obrir els ponts de diàleg» amb l'executiu «legítim» de Quim Torra. Un diàleg en què s'ha de poder «parlar de tot», sense «exclusions».