Aquest dimecres, les autoritats de Colorado han rendit homenatge a Kendrick Castillo, l'estudiant assassinat el passat dimarts a una escola de Denver (Colorado) en un tiroteig que va deixar 8 ferits i la mort de Castillo. El governador de Colorado, Jared Polis, va explicar en un comunicat al seu compte de Twitter que "l'heroi de Colorado, Kendrick Castillo, va perdre la vida salvant-ne d'altres. El nord-americà de 18 anys es va llançar cap a l'atacant i va ajudar a evitar una tragèdia encara pitjor. Colorado sempre recordarà l'heroisme de Kendrick Castillo".

El jove estudiant es trobava a la classe on un dels atacants, Devon Erickson, va entrar per perpetrar l'atac. En el moment en què va treure l'arma, Castillo va enfrontar-se amb ell donant l'oportunitat a altres estudiants d'amagar-se o de fugir de l'aula. Les seves accions que li van costar la vida van aconseguir salvar-ne d'altres. Un altre estudiant, Brendan Bialy va poder reduir a l'altre atacant, una noia menor d'edat, sense resultar ferit.

A Kendrick Castillo li apassionava la robòtica i només li quedaven tres dies per graduar-se de l'escola STEM de Highlands Ranch. En declaracions a mitjans locals, el seu pare va destacar l'heroisme del seu fill: "ser desinteressat, això és el que era el meu fill i per això va morir, però va salvar a altres".