Només tres dels 122 maquinistes que aquest matí tenien torn de treball a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'han absentat del treball el dia en què el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha convocat una vaga, ha informat a Efe un portaveu de l'empresa.

Encara que FGC havia establert uns serveis mínims del 50% del seu servei habitual en les hores punta, que aquest matí se situava en la franja de les 07.00 a les 09.00 hores en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, amb la finalitat de respectar el dret dels treballadors que no han secundat la vaga finalment han circulat el 74% dels trens en la primera línia i el 85% en la segona, ha indicat el mateix portaveu.

La pròxima franja horària en la que s'ha establert un servei mínim del 50% del servei habitual serà entre les 17.00 i les 19.00 hores de la tarda. El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris, que reclama millores en matèria de formació i salut laboral, ha convocat vaga del 13 al 17 de maig i per als dies 20 i 27 de maig.