Almenys quatre persones van morir i dues van resultar ferides de gravetat en un nou atac armat contra una església a Burkina Faso. L'atac va tenir lloc ahir, concretament a l'església de la localitat de Toulfe, al nord del país, actual escenari d'una operació militar, anomenada Doofu, contra milícies i grups armats que operen a la regió. «Es tracta d'homes armats no identificats que ara estan sota ordre de recerca i captura», va confirmar el ministre d'Administració Territorial, Simeon Sawadogo, a la filial africana de la cadena britànica. Es tracta del tercer assalt armat contra un lloc de culte cristià al país africà en un mes.

Burkina Faso ha registrat els últims mesos una creixent activitat de grups gihadistes. Al país operen Ansarul Islam, un grup terrorista autòcton, així com el Grup per al Suport de l'Islam i els Musulmans (JNIM), una organització gihadista que n'aglutina quatre més, entre aquestes AQMI i Al Murabitun, i en menor mesurada Estat Islàmic al Gran Sàhara (ISGS).

Segons el think-tank Africa Center for Strategic Studies, el nombre d'atacs de grups gihadistes va passar de tan sols tres el 2015, a dotze el 2016, 29 el 2017 i 137 el 2018.