El tribunal que jutja l'1-O ha rebutjat l'acarament entre el comissari de Mossos Ferran López i el coordinador de l'operatiu policial de l'1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. L'havia sol·licitat el passat 3 d'abril el lletrat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en considerar que hi havia contradiccions entre els seus testimonis. Finalment -i per unanimitat- el tribunal ha rebutjat aquesta prova, que recorda que té caràcter "excepcional". El president del tribunal, Manuel Marchena, ha dit que també s'han observat contradiccions en "nombrosíssims" testimonis de la defensa i l'acusació i que el tribunal ja les sotmetrà a anàlisi "en aplicació de les regles generals de valoració de prova".

El passat 3 d'abril, i després de la declaració del comissari dels Mossos Ferran López, el lletrat que representa Joaquim Forn va demanar al tribunal un acarament entre el comissari i el coordinador del dispositiu policial de l'1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Ho va fer en constatar que les versions sobre si era conegut el pla dels Mossos d'enviar un binomi a cada centre electoral el dia 1-O era conegut per les dues parts, ja que les versions eren contradictòries.

Segons Melero, quan Diego Pérez de los Cobos va declarar va negar que Ferran López comuniqués a les reunions de coordinació dels dies 29 i 30 que els Mossos enviarien un binomi a tots els punts de votació. Fins i tot, segons Melero, el coronel va titllar de "mentider" el comissari dels Mossos i va dir que el dispositiu de la policia catalana havia estat "una estafa". En canvi, el comissari López ha afirmat que aquesta actuació va ser "consensuada i pactada" en aquestes reunions i que no va rebre retrets per part del coordinador del dispositiu.

En el moment de la petició, el tribunal va dir que seria "prematur" resoldre-ho llavors i que calia esperar que la fase de testimonis i la documental estigués "més avançades". Finalment, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha anunciat que rebutgen la petició.